Inspiratiesessie Sociaal impact ondernemen door ROZ Groep

Sociaal impact ondernemen is trending topic. Steeds meer ondernemers realiseren zich dat het creëren van maatschappelijke impact van toegevoegde waarde is. Maar wat is dat precies?

21 September

Inspiratiesessie sociaal impact ondernemen, georganiseerd door ROZ Groep.

Sociaal impact ondernemen is trending topic. Steeds meer ondernemers en starters realiseren zich dat het creëren van maatschappelijke impact van toegevoegde waarde is. Niet alleen voor de maatschappij, maar ook voor hun eigen bedrijf. Klanten, opdrachtgevers en andere stakeholders vragen hier steeds vaker naar bij het aangaan van samenwerkingen.

Wat is een sociale impact onderneming precies? Wanneer ben je sociaal impact ondernemer? Hoe kun je op een ondernemende manier maatschappelijke impact creëren? Wil je weten wat sociaal impact ondernemen voor jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je starten met een sociale impact onderneming en meer weten over dit thema? Dan is deze inspiratiesessie iets voor jou.

UNIEKE VOORDELEN

Je bouwt een netwerk op met ondernemers en starters die geïnteresseerd zijn in sociaal impact ondernemen.

Er is een vervolgtraining ‘Van idee naar impact’ waarin je daadwerkelijk aan de slag gaat met sociaal impact ondernemerschap binnen jouw (nog te starten) bedrijf.

RESULTAAT

Het begrip sociaal impact ondernemen kent voor jou geen geheimen meer.

Je leert het verschil tussen sociaal impact ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Je maakt kennis met het speelveld van sociaal impact ondernemers en het creëren van maatschappelijke impact.

Je weet of sociaal inpact ondernemen iets voor jou en/of jouw bedrijf is.

Je weet hoe wij je verder kunnen helpen op het gebied van sociaal impact ondernemen.

PROGRAMMA

  • Definitie van sociaal impact ondernemen
  • Praktijkvoorbeelden van sociale impact ondernemingen
  • Inclusieve arbeidsmarkt
  • Dienstverlening ROZ sociaal impact ondernemen

WERKWIJZE

De training wordt verzorgd door Marte Di Prima, Marloes Bertelink en Arjan Middelkoop, onze adviseurs impact ondernemen. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in de betekenis van sociaal impact ondernemen. Er is volop ruimte voor de inbreng van ideeën voor het creëren van maatschappelijke impact vanuit de groep.

QUOTE VAN DEELNEMER

“De sessie heeft me veel inspiratie en inzicht gegeven over wat een sociale onderneming vooral WEL is en wat het NIET is. Door het enthousiasme van de trainer en vele inspirerende voorbeelden krijg je veel energie om zelf aan de slag te gaan om de wereld met jouw onderneming een beetje mooier te maken.” – Joyce Vorgers

DOELGROEP

Ondernemers en starters die meer willen weten over sociaal impact ondernemerschap en benieuwd zijn of het iets voor hen is. Ook andere geïnteresseerden vanuit bedrijven, organisaties en/of gemeenten zijn van harte welkom. Weet je al wat sociaal impact ondernemen is en wil je een sociale impact onderneming starten? Dan raden wij je aan de vervolgtraining ‘Van idee naar impact’ te volgen.

LOCATIE
Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo.

Volg en like ons:
Meld je hier aan
Datum 21 September 2022 Tijd 09:30 - 12:00
Locatie

Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo.

Prijs Gratis
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial