Op 25 mei 2022 organiseert MKB Trade Office in samenwerking met NL in Business en RVO/Trade & Innovate NL en Oost NL, leadpartner van GO4EXPORT, een informele bijeenkomst om startende en ervaren exporterende bedrijven te ondersteunen bij hun exportactiviteiten.

25 May

MKB Exportfestival
Op 25 mei 2022 organiseert MKB Trade Office in samenwerking met NL in Business en RVO/Trade & Innovate NL en Oost NL, leadpartner van GO4EXPORT, een informele bijeenkomst om startende en ervaren exporterende bedrijven te ondersteunen bij hun exportactiviteiten.

Maak kennis met alle publieke en private partijen die je kunnen ondersteunen bij het maken van exportplannen, oplossen van financieringsvraagstukken en het adresseren van uitdagingen in de dagelijkse praktijk van zeer ervaren exportbedrijven op het gebied van logistieke en juridische vraagstukken en het overbruggen van cultuurverschillen in het internationaal handelsverkeer.

Het MKB Exportfestival wordt georganiseerd door:
MKB Tradeoffice
GO4EXPORT
Oost NL
NL in Business
RVO/Trade & Innovate NL

Hoe vind je betrouwbare zakenpartners, wat zijn de producteisen en hoe neem je jouw organisatie mee in jouw internationale ambities. Aan de hand van onze sessies en export speeddates krijg je niet alleen meer kennis, maar leer je ook de juiste mensen die jou helpen kennen.

Ga met collega ondernemers in gesprek over hun aanpak, twijfels en ervaring. Kortom: Het MKB Exportfestival is een uitstekende manier om jouw exportreis te starten.

Programma
Plenair
Jan Bart Wilschut betrekt het publiek bij een rondetafel gesprek met Jacco Vonhoff, voorzitter MKB Nederland, Fried Kaanen, voorzitter Koninklijke Metaalunie en Fons de Zeeuw, directeur International bij Oost NL.

Vier Export Tracks
s’ Ochtends bieden we twee tracks waar jij jouw kennis kunt bijspijkeren. Alle sessies worden geleid door een expert. Ervaren exportondernemers vertellen hun verhaal en jij kunt vragen stellen over jouw exportplannen. Meer over de tracks

> Track 1 Succes in Nederland en de wereld aan je voeten

Export biedt nieuwe kansen voor jouw bedrijf. Maar de wereld is groot en je kunt niet alles tegelijk. Waar liggen jouw kansen? Is E-commerce voor jouw bedrijf interessant? Aan de hand van een handig stappenplan ga je met collega’s in gesprek over hun aanpak, twijfels en ervaring. Een uitstekende manier om jouw exportreis te starten. Met bijdrages van Wibo van Wier (Oost NL, leadpartner van GO4EXPORT), Michel Disselhorst (Evofenedex).

> Track 2. Export, naar welke landen?

Je wilt exporteren om door te groeien, maar hoe kies je welk land voor jou bedrijf interessant is? Hoe zit het met wet en regelgeving en welke ‘entry barriers’ zijn belangrijk om in kaart te brengen. Met bijdrages van Diana Bossman (RVO), Dirk de Bie (NLinBusiness) en Rob Müller (Senzora).

> Track 3. Hoe bereik je nieuwe markten?

Hoe krijg je jouw producten onder de aandacht buiten Nederland? We kijken naar traditionele én digitale marketing, beurzen en alle andere manieren om jouw doelgroep te bereiken. Hoe houden we daarbij rekening met cultuurverschillen? Geddy van Elburg (Global Topology), Jan Temmink (CMP BV) en Pauline Hilbrink (Expovorm).

> Track 4. Hoe krijg je je exportproces futureproof en succesvol ingericht?

Verkopen is een, maar uiteindelijk moeten goederen ook vervoerd worden. Gaan de goederen vervolgens naar een land buiten de EU, dan heb je ook nog met douanezaken te maken. Haal je kennis in huis om vervoer en douanezaken te regelen, of doe je het zelf? Op basis van ervaringen uit de praktijk van onze experts en onderzoek geven we je tools om met die kennis je exportproces futureproof en succesvol in te richten. Met bijdragen van Willemijn Gwanmesia (Evofenedex) en Janneke Rutten (Intense Wines)

Landenmarkt en speeddates
Het middagprogramma van MKB Exportfestival vindt plaats aan boord van De Eureka. De boot vertrekt vanaf De Welle in Deventer. Ontmoet in één middag experts van de landen waar jij interesse in hebt. In een aantal speeddaterondes doe je, op het bovendek, mee aan de ronde tafel gesprekken met experts uit de verschillende landen. Je krijgt gerichte informatie over hoe je jouw doelland als exportland moet benaderen. Hoe je contacten legt en hoe de landenexperts jou daarbij kunnen helpen.

Meer informatie over subsidies, exportregels en logistiek? Ook dat is mogelijk. Op het benedendek vind je alle organisaties die jou verder helpen met jouw exportplannen.

Meer informatie: mkbexportfestival.nl

Aanmelden
Boek nu je ticket met early bird korting voor € 95, excl. BTW-. (De normale prijs na 26 april: € 125,- excl. BTW)

Aanmelden kan op de website van het exportfestival: Tickets – MKB Export Festival

Startdatum
wo 25/05/2022 – 08:00
Einddatum
wo 25/05/2022 – 17:30
Locatie
Deventer Schouwburg

Volg en like ons:
Meld je hier aan
Datum 25 May 2022 Tijd 08:00 - 17:30
Locatie

Deventer Schouwburg

Prijs € 95,- (early bird tot 26/4)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial