Betere start dankzij De Startversneller

Betere start dankzij De Startversneller

StatStories verzorgt datacommunicatie, en maakt daarbij gebruik van data-analyse en -visualisaties. Eigenaar Lonneke Opsteegh kwam een aantal maanden geleden in contact met De Startversneller.  Met haar bedrijf wil ze de komende periode flink groeien en ook als ondernemer wil ze zich graag verder ontwikkelen. Een coach van De Startversneller helpt haar daarbij.  

‘Ik ben bijna een jaar actief als ondernemer en qua inhoudelijke kennis zit het wel goed. Ik heb veel ervaring met statistiek, heb een goed analytisch denkvermogen en heb de creativiteit die nodig is om analyseresultaten te vertalen naar een begrijpelijk verhaal voor de lezer. Qua ondernemersvaardigheden dacht ik nog wel wat hulp te kunnen gebruiken en dus deed ik een aanvraag bij De Startversneller.’ De ondernemerstest die ondernemers aan het begin van het traject invullen geeft een eerste inzicht in de behoefte van de ondernemer. ‘In eerste instantie dacht ik dat ik me met name zou gaan richten op mijn verkoopvaardigheden maar nu we in het traject zitten merk ik dat ik vooral wil werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling in relatie tot ondernemerschap. Natuurlijk komen ook zaken zoals verdienmodellen en acquisitie aan de orde maar bouwen aan mijn mindset als ondernemer blijkt toch een van de belangrijkste dingen.’ 

De Startversneller werkt met een ervaren pool van coaches. Ondernemers kunnen zelf een keuze maken uit de coaches op de website maar kunnen ook onder bepaalde voorwaarden een eigen ervaren coach meenemen. ‘Ik ben heel goed geholpen door De Startversneller bij de keuze van mijn coach, de lijnen zijn kort en de communicatie helder en persoonlijk. Naar aanleiding van de intake heb ik twee kennismakingsgesprekken gevoerd en uiteindelijk een keuze gemaakt. Daarbij is een klik belangrijk maar ook ervaring met bepaalde vraagstukken waar je als startende ondernemer mee worstelt.’  

‘Belangrijk inzicht dat mijn coach mij gegeven heeft is dat ik niet steeds een omzetdoel hoef na te streven. Met de juiste mindset, doorzettingsvermogen en energie aan de slag gaan geeft immers vaak al de groei waar je naar streeft. Mijn doel is dan ook veel meer stevig in mijn schoenen staan als ondernemer en me echt onafhankelijk ondernemer voelen en dat vooral ook zijn.’  

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial