Intervisie voor startende ondernemers: zinvol of noodzaak?

Intervisie voor startende ondernemers: zinvol of noodzaak?

Geschreven door Jeanette Dorsthorst, adviseur De Startversneller

Elke dag spreek ik ondernemers die na hun soms voortvarende, soms weifelende start, opeens niet meer weten hoe ze verder moeten.  Eindelijk doen ze nu iets waar ze goed in zijn, waar ze energie van krijgen en waar ze geen verantwoording richting een baas over hoeven af te leggen.  Maar hoe nu verder? Wat of wie gaat me helpen? Intervisie voor startende ondernemers is een gouden oplossing!

Alleen is inderdaad alleen

Wat eerst zo aantrekkelijk leek, het lekker zelf bepalen, alles naar eigen inzicht doen, is nog steeds fijn, maar om alles in je eentje te bedenken, is ook best wel lastig. Intervisie zorgt ervoor dat je met gelijkgestemden, andere starters, kunt sparren over jouw ideeën en over jouw blokkades. Het is zo zinvol om te ervaren dat je niet alleen worstelt met die eerste aangifte van de omzetbelasting. Herkenning is vaak een verademing.

Van elkaar leren

Grote kans dat andere starters tegen dezelfde zaken zijn aangelopen als jij. Grote kans dat je dan ook hoort hoe andere starters zaken hebben opgelost. Naast herkenning, dus ook concrete oplossingen door intervisie. Dit scheelt je weer zoveel tijd en als ondernemer weet je één ding: tijd is geld!

Netwerken belangrijk en makkelijk

Als startende ondernemer is het uitbreiden van je netwerk belangrijk. Iedereen moet weten dat jouw bedrijf er is en waarom klanten bij jou moeten zijn. Maar dat netwerken is niet voor iedereen even makkelijk.  Een voordeel van intervisie is dat je ongemerkt er een mooi netwerk bij krijgt. Want de deelnemers die in jou groep zitten, gaan jou en jouw bedrijf goed leren kennen. En ze hebben allemaal een achterban die ze op de hoogte kunnen brengen van jouw bedrijf.

Samen kom je verder

Wat helemaal leuk is, dat er intervisie groepen zijn die na hun 4 bijeenkomsten tijdens het programma de Startversneller, elkaar nog steeds blijven zien, omdat ze dat enorm waardevol vinden.  Soms ontstaan er zelfs prachtige samenwerkingen!

De Startversneller

Intervisie is een onderdeel van het programma de Startversneller in Overijssel.  Kijk voor meer info op www.destartversneller.nl en bepaal zelf of intervisie zinvol of noodzaak is!

 

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial