‘Ik betwijfel of ik zonder coach nog fulltime ondernemer was’

‘Ik betwijfel of ik zonder coach nog fulltime ondernemer was’

Anne-Loes Huizing, eigenaar van marketingbureau Studio Pinck in Enschede weet het zeker: “Als ik destijds mijn businesscoach Ina niet had gehad was Studio Pinck er waarschijnlijk niet geweest. Ik betwijfel of ik nu nog fulltime ondernemer was.” De jonge ondernemer maakte gebruik van een coachingsvoucher van De Startversneller en leerde van de kennis en ervaring van coach Ina Mennegat van Dare!. Ina: “In de eerste 5 jaar haken behoorlijk wat ondernemers af. Fijn dat de overheid er geld voor over heeft starters te helpen in die eerste fase, als je daar door heen komt zit je goed in het zadel.”

Is jouw bedrijf gevestigd in Gelderland of Overijssel en nog geen 5 jaar ingeschreven bij de KVK? Vraag dan net als Anne-Loes een voucher aan ter waarde van €1000,00 voor businesscoaching. De provincies Overijssel en Gelderland financieren De Startversneller. Oost NL is programmamanager.

‘Coach trekt je uit je eigen bubbel’

Ina vertelt hoe ze als coach te werk gaat: “Het begint met een telefoongesprek; wie ben jij en wat zoek je? Dan stuur ik een voorstel. Verder heb ik geen plan. Als ik iemand over een maand weer zie, hebben zich andere dingen voorgedaan dat ik misschien had bedacht. Ik speel in op de behoefte van de ondernemer. Met Anne-Loes heb ik het gehad over haar ideale klant. Waar word je blij van, wie wil je dienen, waar ben je nieuwsgierig naar?”

Anne-Loes omschrijft Ina’s stijl als ‘gedurfd’ en ‘uitdagend’. “Ina haalt je uit je eigen bubbel en trekt je je uit je comfortzone. Ik kreeg veel informatie en veel antwoorden op vragen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Ze voelde goed aan waar ik tegenaan liep. Ik was een poosje onzeker over het ondernemerschap, zeker toen corona kwam. Zonder coach had ik waarschijnlijk voor meer veiligheid gekozen.” Anne-Loes raadt iedere beginnende ondernemer een businesscoach aan. “Ik heb idioot veel mensen verteld over De Startversneller.”

Geld durven vragen voor je werk

Als grafisch ontwerper en websitebouwer helpt Anne-Loes haar klanten bij het ontwerpen van een huisstijl, website, gifjes, illustraties en alles wat te maken heeft met (online) marketing. Vanwaar de naam Studio Pinck? Anne-Loes: “Dat heeft alles te maken met mijn voorliefde voor roze. Pinck met ck is een verwijzing naar mijn kat Puck, ook met ck. Mijn kat heeft twee kleuren, twee kanten. Die heb ik ook. Aan de ene kant de ‘outgoing’ kant, het zelfverzekerde, en aan de andere kant een kwetsbare kant.” Die twee kanten beaamt coach Ina: “Enerzijds weet ze dondersgoed wat ze wil, anderzijds vindt ze het soms ook spannend.” Anne-Loes: “Ik vond het bijvoorbeeld best lastig mijn prijzen te verhogen, was er onzeker over, terwijl ik er wel voor stá. Ina leerde me dat ik best geld mag vragen voor mijn werk. Mijn werk is het waard, ik steek er veel tijd in.”

Ina: “Je hebt wat te bieden en daar mag je geld voor vragen. Dat is niet eng, dat is ondernemen.”

‘Soms moet je iemand over het randje drukken, omdat het daar veel leuker is’

Na haar studie Kunst en Techniek schreef Anne-Loes zich meteen in bij de KVK. “Opeens had ik een bedrijf. In het begin ging alles vrij vlot, ik maakte een goede start. Tot ik na een aantal jaren merkte dat het ondernemen mij ging tegenstaan. Het voelde alsof ik in loondienst was bij mezelf, ik miste het ondernemer zijn. Ik zat een beetje vast. Het ging niet slecht, ook niet heel goed. Ik had zin groei en uitdaging en behoefte aan input van iemand die heel anders is dan ik ben.” Daar kwam Ina in beeld.  Ina: “We zijn heel verschillend, ik ben heel provocatief, ik push wel.”

Anne-Loes: “Dankzij Ina maak ik andere keuzes en voel ik me weer ondernemer.” Ina: “Ik geef wat ‘guts’ onderweg om bepaalde dingen te doen, anders word je weer loonslaaf in je eigen bedrijf. Soms moet je iemand over het randje drukken, omdat het daar veel leuker is, en alléén kom je daar niet. Ondernemer zijn is best eenzaam. Je hebt geen leidinggevende, wie houdt jou een spiegel voor? Een coach kan dat doen. Ondernemen is hard werken, zorg dat je dingen doet waar je blij van wordt én die geld opleveren.”

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial