Coaching geeft starter FinnWald een boost

Coaching geeft starter FinnWald een boost

Businesscoach Edward van Lunsen, oprichter van Next Gear, houdt ervan jonge ambitieuze ondernemers te begeleiden. “Via De Startversneller krijg ik de kans nieuw talent verder te helpen en dat vind ik erg leuk. Bij de intake probeer ik de probleemstelling duidelijk te krijgen en dan maken we een stappenplan. Ik zet mijn spreekwoordelijke rugzak op tafel en haal er uit wat nodig is.” Dat de rugzak van Edward goed gevuld is lijdt geen twijfel. Jarenlang was hij zelf ondernemer en stond aan het roer van meerdere bedrijven. Ook hielp hij veel bedrijven te groeien of trok ze uit het slop.

Edward: “Met Dani heb ik onder andere gesproken over hoe je je blijft onderscheiden in een competitieve markt. Ik heb hem gewezen op duurzame trends en we zijn met het merk FinnWald aan de slag gegaan. We hebben mooie stappen gemaakt met de importeur.  Dani en ik belden geregeld met elkaar, ook wel in de weekenden als hij met een probleem zat. Zo gaat het niet altijd, dat ligt aan de connectie die je hebt met een coachee. Soms merk ik dat ondernemers wel gecoacht willen worden maar niet de effort willen leveren. Dan wijs ik ze niet op De Startversneller; ze moeten wel echt een bedrijf willen neerzetten en ambitie hebben.” Ambitieuze hard groeiende ondernemers zijn volgens Edward ‘de ruggengraat van de economie van morgen’.

Zonder coach ‘gaat groeien zo enorm langzaam’

Heeft Dani een gouden tip van zijn coach gekregen? “Edward heeft bakken met ervaring en onze gesprekken leverden continue nieuwe inzichten op, één tip is er niet uit te halen, het was zoveel. Bijvoorbeeld over hoe je een betrouwbare leverancier vindt, hoe je dat contact goed opzet én houdt. Hoe zorg je dat je bij je leverancier net een stapje voor hebt op anderen? Daar hebben we een enorme stap gemaakt. Zonder businesscoach gaat groeien zo enorm langzaam omdat je niet weet hoe je een probleem moet oppakken. En je zal wel 20 keer vaker op je bek gaan.”

Edward is trots op zijn coachee. “Dani heeft belangrijke stappen gemaakt. Hij weet veel beter waar hij over een paar jaar wil staan met zijn bedrijf en daar hebben we de bouwstenen voor neergezet. De manier waarop Dani het doet en hoe De Startversneller en Oost NL dat faciliteren is ongekend gaaf. Niet iedereen kent De Startversneller al, ik vind dat Overijssel en Gelderland het top voor elkaar hebben!”

Grootste outdoor wellness merk van Europa

Dani’s ambitie is duidelijk: “We willen uitgroeien tot het grootste outdoor wellness merk van Nederland, en uiteindelijk van Europa. We werken daar keihard aan. We zijn continue bezig met het verbeteren en verduurzamen van onze producten. Je moet blijven vernieuwen. Naast hottubs komen er meer producten.” Coach Edward twijfelt er niet aan: “FinnWald blijft groeien, Dani wordt een tópondernemer!”

Misschien is De Startversneller ook iets voor jou! Kijk op onze site en meld je aan voor onze online bijeenkomst op 18 maart (16.00-17.00 uur).

De Startversneller wordt gefinancierd door de provincies Gelderland en Overijssel. Het programmamanagement is in handen van Oost NL.

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial