De startfase in 3 stappen: Van opstart naar versnelling

De startfase in 3 stappen: Van opstart naar versnelling

Geschreven door Meta Kok, adviseur De Startversneller.

Je bent als ondernemer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en dus van start gegaan met je onderneming. Spannend en natuurlijk heel leuk! Betekent dit ook dat je al aan het ondernemen bent en je de eerste opdrachten hebt binnengehaald? Daarover ga ik vaak in gesprek met onze starters. Dus tijd om hierover eens een blog te schrijven.

De startfase in drie stappen:

  1. De opstartfase

Opstartfase is van jippie.. ik ben gestart en nu? Oftewel een fase die vaak nog veel vragen kent en waarvan ik vind dat je als starter daar eerst de antwoorden op moet vinden. Vragen die ik in deze fase vaak hoor zijn:

  • Wie wordt mijn doelgroep en hoe bereik ik die?
  • Wat vraag ik voor mijn diensten?
  • Hoe kom ik aan mijn eerste opdrachten?

Oftewel je bent OPGESTART vanuit de startblokken, maar hebt je doel nog niet helemaal in zicht. Tip: maak een ondernemersplan

  1. De startfase

Heb je al wel de meeste antwoorden gevonden op de vragen in de opstartfase, heb je je eerste opdrachten al binnen, en heb je daar zelfs al aan mogen verdienen, dan ben je aan het ondernemen en doe je ervaringen op met dat ondernemen. Je bent in beweging. En dus GESTART als ondernemer!

  1. De versnellingsfase

Mede door ervaring op te doen in het ondernemen weet je wat dat ondernemen voor jou betekent en inhoudt. Daardoor heb je ook kunnen ervaren waar je kracht ligt als ondernemer en waar je aandachtspunten.

En dat is het moment om dan niet achterover te gaan hangen, maar juist te versnellen en na te denken over de toekomst van je onderneming.  Misschien wil je groeien in personeel of financieel en/of uitbreiden in diensten en expertise. Of wil je nog betere en mooiere opdrachten binnenkrijgen. Dat is aan jou, maar daar hoef je niet alleen over na te denken of de antwoorden op te vinden. Een businesscoach kan je daarbij heel goed helpen, kijk daarvoor op https://www.destartversneller.nl/coaches/

Save the date: 21-1-21 Online bijeenkomst om 16 uur waarin je alles te weten komt over De Startversneller

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial