De Startversneller: Een succesvolle start in 2018!

De Startversneller: Een succesvolle start in 2018!


De Startversneller
maakte in 2018 een succesvolle start. Vanaf april wordt het programma aangeboden in Gelderland en vanaf oktober ook in Overijssel. De Startversneller is er voor startende ondernemers die hun ondernemersvaardigheden willen ontwikkelen met behulp van coaching en opleiding. Oost NL voert het programma uit dat door beide provincies gefinancierd wordt. In 2018 vonden al 440 intake gesprekken plaats met starters die gebruik willen maken van het programma.

Business Coaches; Voor het coachtraject is een voucher van €1.000,- beschikbaar. Starters kunnen kiezen uit de aangesloten coaches of onder voorwaarden zelf een coach meenemen. De aangesloten coaches zijn stuk voor stuk ervaren coaches met een eigen profiel en specialisatie, ze zijn te vinden op www.destartversneller.nl/coaches In 2018 zijn er 65 business coaches geselecteerd en zijn 280 starters een traject met een coach gestart. Er is voor iedere starter wel een coach te vinden die aansluit op de wensen van de ondernemer. De eerste coachtrajecten zijn inmiddels afgerond, we zien dat ondernemers gegroeid zijn in hun ontwikkeling. Ze zijn meer zelfverzekerd, tonen meer initiatief en zien in veel gevallen nu al hun business groeien.

Pieter Peppelman: ‘Focus op ondernemen.’ Het aantal starters dat Pieter Peppelman, een van de coach binnen De Startversneller, de afgelopen jaren heeft gecoacht is indrukwekkend, ruim 500. Pieter coacht ondernemers met name op commerciële ondernemersvaardigheden. ‘Voor startende ondernemers is commerciële groei erg belangrijk. Ik zie dat ze zich vooral in het begin heel erg focussen op randzaken, ik leer ze te focussen op ondernemen. Die randzaken komen later wel.’ Lees meer: https://www.destartversneller.nl/focus-op-ondernemen/

Opleiding; Veel ondernemers kiezen na de coaching voor een vakgerichte opleiding. Het is mogelijk om hier een extra voucher van €1.000,- voor aan te vragen. Inmiddels zijn 200 starters al gestart met een opleiding of starten hier binnenkort mee.

Lonneke Opsteegh van StatStories: ‘Betere start dankzij De Startversneller: StatStories verzorgt datacommunicatie, en maakt daarbij gebruik van data-analyse en -visualisaties. Eigenaar Lonneke Opsteegh kwam een aantal maanden geleden in contact met De Startversneller. Met haar bedrijf wil ze de komende periode flink groeien en ook als ondernemer wil ze zich graag verder ontwikkelen. Een coach van De Startversneller helpt haar daarbij. Lees meer: https://www.destartversneller.nl/betere-start-dankzij-de-startversneller/

Partnernetwerk; Partners binnen het netwerk zien de voordelen van De Startversneller en brengen het programma steeds meer actief onder de aandacht. Dat zien we terug in de aanmeldingen. Een paar regio’s blijven nog achter met de aanmeldingen. Hier zullen we de komende periode extra aandacht aan besteden.

Intervisie; Starters in Overijssel nemen ook deel aan intervisie sessies bij de8 verschillende starters hubs. Een mooie kans om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Bovendien worden de starters zo in contact gebracht met het lokale MKB.

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial