De Startversneller opent veel deuren voor Renske

De Startversneller opent veel deuren voor Renske

Maandag 19 september 2022: De dag van de diëtiste. Een starter met inmiddels een eigen diëtistenpraktijk uit ons programma aan het woord.

Ik ben Renske, 38 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen van 4 en 3 jaar. Na het atheneum koos ik voor de studie Voeding en Diëtetiek, omdat het me fantastisch leek om mensen écht ergens mee te kunnen helpen – en die verwachting is ruimschoots uitgekomen. Ik krijg enorm veel positieve energie van het feit dat ik van betekenis kan zijn voor mensen, dat cliënten blij en tevreden de deur uit lopen en dat ik ze iets kan geven, al is het maar een luisterend oor. Ik ben een echt mensen-mens en leer mijn cliënten graag kennen.

Sinds 1 mei 2022 ben ik de trotse eigenaar van Diëtistenpraktijk Renske in Varsseveld.
Ik werkte zo’n 15 jaar in loondienst als diëtist bij de thuiszorg, maar merkte dat ik ruimte miste in mijn werk – ruimte om te geven aan mijn cliënten, maar ook aan mijzelf. Een burn-out was het gevolg. Nadat ik gedwongen werd om hard aan mezelf te werken, werd het worden van zelfstandig diëtist de nieuwe stip op mijn horizon. De start van mijn eigen praktijk gaf me enorm veel vertrouwen en energie: het werd dé plek waar ik mijn werk kan indelen op een manier die ik belangrijk vind, en waar ik echt van betekenis kan zijn. Dit is wat bij me past en wat goed voelt!

Als diëtist vind ik het belangrijk om gespecialiseerd te zijn in bepaalde doelgroepen. Ik wil echt van betekenis kunnen zijn voor mijn cliënten, en ik ben van mening dat ik dat alleen kan als ik keuzes maak voor specifieke vakgebieden. De verschillende doelgroepen waar ik me in mijn praktijk op richt zijn: mensen die een verstoorde relatie hebben met eten, hun lichaam en hun gewicht / intuïtief eten, kwetsbare ouderen en mensen met kanker, ondervoeding, COPD, diabetes type 2 en/of (risico op) hart- en vaatziekten.

Via een adviseur van het UWV kwam ik terecht bij De Startversneller. Ik ben dit traject aangegaan, omdat ik mijn ondernemersvaardigheden wilde verbeteren. Mariska Boer is mijn business coach. Ik heb voor haar gekozen, omdat ik meteen een klik voelde toen ik haar website bekeek en haar teksten las. Onderwerpen waar we ons op richten zijn o.a. het financiële stuk, marketing (m.n. social media inzetten), strategie bepalen en de balans werk-privé goed houden. Daarnaast kwam ik ook in aanmerking voor een opleidingsvoucher. Deze zet ik in voor de 4 daagse ACT-basistraining bij Heidi Stiegelis in november. Deze training sluit erg aan bij mijn interesse in de psyche van de mens en is een mooie aanvulling op de scholingen Intuïtief eten en Cognitieve Gedragstherapie voor diëtisten die ik eerder gevolgd heb.

Ik ben erg blij dat De Startversneller op mijn pad is gekomen. Het opent vele deuren die anders gesloten zouden zijn gebleven.

Dus: ben je startende ondernemer en kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken: meld je dan aan!

 

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial