Duizendste Startversneller voor Gelderse ondernemer

Duizendste Startversneller voor Gelderse ondernemer
De Startversneller helpt ondernemers in Gelderland met het succesvol starten van hun bedrijf. 18 maart 2022 kreeg Jennifer de Jonge, van Nest – architect voor de dieren, de duizendste voucher feestelijk overhandigd door Helga Witjes, gedeputeerde Economie bij de provincie Gelderland, en Wendy de Jong, algemeen directeur bij Oost NL. De Startversneller is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel en wordt uitgevoerd door Oost NL. De uitreiking van de duizendste voucher was afgelopen najaar gepland, maar het evenement is omwille van de corona-maatregelen verschoven naar maart.

Ondernemers in Gelderland die minder dan vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen via De Startversneller de hulp van een business coach inschakelen. Deze coaches bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij uitvoeren van marktonderzoek, vergroten van het netwerk van de ondernemer of het opzetten van een goed marketingplan. Het coachingstraject duurt maximaal een jaar en een ondernemer neemt zelf 20 procent van de kosten voor zijn rekening. Gelderse ondernemers kunnen daarbij vervolgens in een 2e stap een vakgerichte opleiding volgen.

Verbeteren ondernemersvaardigheden

Ondernemers, die hebben gebruik gemaakt van De Startversneller, vinden  dat hun ondernemersvaardigheden zijn verbeterd. Zij raden De Startversneller aan bij hun collega-ondernemers.

“De starters van vandaag zijn de succesvolle ondernemers van de toekomst.  Zij zorgen voor een krachtige economie en een welvarend Gelderland door hun banen en inkomen.  En hoe mooi zou het zijn als die ondernemers na onze Startversneller slim doorgroeien. Dan kunnen ze ook gebruik maken van onze Groeiversneller. Hiermee helpen we ondernemers verder op weg om aan oplossingen te werken die bijdragen aan de opgaven waar we in Gelderland voor staan”, stelt Helga Witjes, gedeputeerde economie van de provincie Gelderland.

Ook ontvanger van de duizendste voucher heeft veel gehad aan het coachingstraject dat ze afgelopen half jaar doorliep, vertelt duurzaamheidsexpert en ontwerper Jennifer de Jonge: “Met Nest helpen we ontwikkelaars, gebouweigenaren en bouwbedrijven met natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen. Zo ontwerpen we bijzondere groene gevels en daken vol biotopen en maken we data-analyses van projectlocaties om inzicht te krijgen in de lokale biodiversiteit. Onze businesscoach Saskia heeft geholpen bij het inzetten van koude acquisitie-trajecten en het opstellen van heldere offertes en facturen. Ook gaf ze tips over hoe we met herhaalopdrachten vaker bij eenzelfde klant aan de slag kunnen. Als ondernemer weet ik nu beter mijn diensten als noodzakelijk te presenteren, waardoor ik minder hoef te bedelen om opdrachten.”

03.27 Wat is de Startversneller? Jeannette Dorsthorst, projectmanager
03.57 Waarom financiert de provincie Gelderland De Startversneller? Helga Witjes, gedeputeerde
04.54 Waarom vindt Oost NL het belangrijk starters te helpen? Wendy de Jong, directeur
12.55 1000e Gelderse deelnemer, Jennifer de Jonge van NEST
22.20 Starter Anneloes Holthuis van FoodVia
26.30 Starter Joshua van Driel, vitaliteitscoach
30.55 Coach Ivar van Asten
38.59 Marleen van Bohemen over Gaaf Gelderland
40.45 Over de opleidingsvoucher
44.08 Starter Tessa van der Waal

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial