Intervisie bij HUBS in Overijssel

Wat is intervisie?
Intervisie is een methode waarin je op gelijkwaardige basis met andere ondernemers leert. Eigen casuïstiek staat centraal. Onder begeleiding, via een vaste methode en in een vertrouwelijke setting bespreken de deelnemers een praktijkvraag van één van de deelnemers. Idee is dat veel vragen waar ondernemers mee worstelen herkenbaar zijn; daarom leert niet alleen de inbrenger van de case van de sessie, maar alle deelnemers.

Via De Startversneller krijg je 4 sessies aangeboden, deze worden bij jou in de regio georganiseerd.

Wat is het doel van intervisie?
Het doel is om elkaar te stimuleren, met elkaar te netwerken en elkaar te ondersteunen in het leerproces en in het realiseren van de ondernemersdoelstelling. Doel is niet om ‘de oplossing’ te vinden, maar om het vraagstuk, oorzaken en mogelijke oplossingen te verkennen en beter te begrijpen. Ondernemers leren ook van andere ondernemers, die in vergelijkbare situatie zitten, maar vaak weer andere competenties en ervaringen hebben waar andere gebruik van kunnen maken.

Is intervisie verplicht?
Intervisie wordt georganiseerd binnen het programma De Startversneller. Jouw aanvraag voor een voucher van het programma behelst deelname aan de intervisie groepen. Mocht intervisie niet aansluiten op jouw behoefte, dan is het programma De Startversneller niet passend voor jou.

Wanneer start de intervisie? 
Afhankelijk van het aanmeldingen in jouw regio, wordt jouw intervisie groep opgestart. De uitnodiging ontvang je na de toekenningsdatum.

Met welke ondernemers kom ik in een groep?
De groepssamenstelling is op basis van vestigingsplaats. Groepen bestaan uit 6 – 8 personen, liefst met een gemêleerde samenstelling qua achtergrond, leeftijd, ervaring e.d.

Wie begeleidt de intervisie groep?
De intervisie groepen worden georganiseerd door de regionale starters HUB’s. Dit zijn niet-commerciële organisaties die een belangrijke netwerk- en voorlichtingsfunctie hebben in de regio, gericht op startende ondernemers. De intervisie sessies worden begeleidt door hiervoor gekwalificeerde begeleiders en deze personen worden ingehuurd vanuit het programma De Startversneller.

Waar kan ik terecht met vragen over de Intervisie bijeenkomsten?
Je kan hiervoor terecht bij jouw adviseur van De Startversneller.

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial