Ondernemersevent 25 mei 2023

Op donderdag 25 mei a.s. organiseert De Startversneller hét ondernemersevent voor alle (startende) ondernemers (KVK-inschrijving niet ouder dan vijf jaar) uit de provincie Gelderland en Overijssel. Overweeg je om te gaan ondernemen, ben je net gestart met je onderneming, of juist al een tijdje op weg als ondernemer? Laat je deze dag inspireren door verschillende Workshops, een Masterclass, Meet & Greet met verschillende businesscoaches  en interessante partners uit de regio. Kom meer te weten over het waardevolle programma De Startversneller. Provincie Gelderland en Provincie Overijssel financieren De Startversneller, Oost NL is programmamanager.

Meld je hier direct aan voor het event! Let op: je kunt je aanmelden t/m maandag 22 mei a.s. Je ontvangt dan maandag of dinsdag de e-mail met de praktische info.

Het ondernemersevent vindt plaats bij Oost NL in Apeldoorn.
(Laan van Malkenschoten 40, 7333 NP Apeldoorn).

Programma:

  • 12.45 uur – Inloop
  • 13.00 uur – Opening door De Startversneller
  • 13.30 uur – Twee ondernemers aan het woord over hun ervaring met De Startversneller
  • 13.45 uur – Masterclass ‘Succes door Vragend Verbinden‘ door prof. Dr. Nico H.M. Schraag, hoogleraar ondernemerschap RUG
  • 14.30 uur – Pauze
  • 14.45 uur – Workshop ronde 1 (zie hieronder de betreffende workshops waaruit je kunt kiezen)
  • 15.30 uur – Pauze
  • 15.45 uur – Workshop ronde 2 (zie hieronder de betreffende workshops waaruit je kunt kiezen)
  • 16.30 uur – Meet & Greet met diverse businesscoaches en interessante partners. En niet onbelangrijk tijd voor een borrel & een hapje!


Masterclass ‘Succes door Vragend Verbinden’
Prof. Dr. Nico H.M. Schraag, hoogleraar ondernemerschap RUG

Nico Schraag verzorgt speciaal voor het ondernemersevent een Masterclass ‘vragend verbinden’ waardoor je sneller vertrouwen wint bij je toekomstige klanten, met inzet van je eigen talent als verkooptechniek. “Door de juiste vragen, meer effectiviteit en succes!” Een no-non sales masterclass om niet te missen!

 

Workshops
Laat je door experts in 45 minuten inspireren en enthousiasmeren in 5 essentiële workshops voor (startende) ondernemers. Waar heb jij op dit moment behoefte aan? Of waar kun je nog wel hulp bij gebruiken? Op het aanmeldformulier kun je je opgeven voor twee workshops.

1.) Van idee naar succes: het belang van een goed business model
Ton Foks
Als startende ondernemer is een goed business model essentieel voor het succes van jouw bedrijf. Maar wat is een business model precies en waarom is het zo belangrijk? Tijdens onze workshop Business Model Canvas ontdek je hoe je het Canvas kunt gebruiken voor jouw onderneming. Deze workshop wordt gegeven door Ton Foks, businesscoach en ervaren ondernemer. Ton neemt je mee in de wereld van het business model en laat je zien hoe een goed business model kan bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. Je leert waarom een duidelijke waardepropositie, een goed begrip van jouw klantsegmenten en een efficiënte kostenstructuur van cruciaal belang zijn voor elk bedrijf. Door het volgen van deze workshop ben je nog beter in staat om jouw bedrijf te ontwikkelen richting succes en meerwaarde te creëren voor je klanten. Ontdek het belang en de gedachtegang achter het business model en maak gebruik van deze kans direct goed te starten.

2.) Waarom zou je netwerken en hoé dan?
Sabine de Bruijn

Over netwerken valt veel te vertellen, er valt ook heel veel te beleven. Het is net werken. Waarom zou je netwerken voor jouw bedrijf? Waar is het goed voor? Hoe houd jij het leuk? En het belangrijkste van allemaal, hoe ga je dan goed om met de mensen en bedrijven in je netwerk, waar je zo nu en dan iets van wilt? Sabine zoomt in op de Gouden Driehoek van netwerken, zodat jij altijd weet wat je kunt doen. Sabine neemt je mee in een hele handig methode om voor eens en altijd goede mails of apps te kunnen schrijven naar je netwerk. Een netwerk zonder iets te vragen aan de mensen daarin, daar heb je namelijk niet zoveel aan. Maar in dat vragen…, daar gaat nogal wat in mis…Dus, hoe krijg je de ander mee zonder pusherig te zijn? En geef jij te veel aan iedereen in je netwerk, of durf jij ook wat te vragen? Netwerken kun je leren! Kom ontdekken dat het heel leuk is. En heel handig!

3.) Proeverij Betekenisvol ondernemen(d)
Wiebe Bakker
We leven in een periode van transitie, waarin we worden geconfronteerd met een aantal grote maatschappelijke uitdagingen, zoals: de klimaat crisis, het verlies van biodiversiteit, ongelijkheid, geopolitieke spanningen en steeds meer groepen die tegenover elkaar komen te staan. Welke invloed hebben deze grote maatschappelijke vraagstukken op de realiteit van alledag? Hoe verhoud jij je hiertoe en hoe kun jij jezelf als ondernemer beter afstemmen op de huidige ontwikkelingen? Tijdens deze proeverij neemt Wiebe Bakker je mee in een nieuwe, holistische benadering op onderwijs, economie en maatschappij. Hoe is alles met elkaar verbonden en wat betekent dat voor jouw plek en de plek van jouw onderneming in een snel veranderende wereld? Interessante workshop voor ondernemers die voelen dat het tijd is voor een radicale verandering van ons huidige systeem. Of willen ontdekken hoe ze onderdeel kunnen zijn van de beweging naar een nieuwe economie en willen ontdekken welke stappen ze nu al kunnen zetten. Ontdek welke impact jij nu al kunt maken met jouw onderneming.

 4.) Hoe kun je online beter zichtbaar zijn voor jouw ideale klant?
Renate Termaat
Als startende ondernemer lijkt het soms wel alsof je van alles verstand moet hebben. En dus ook van marketing. Komen de volgende vragen vaak boven drijven?
• Is mijn website goed genoeg en is mijn SEO (online vindbaarheid) wel op orde?
• Wat moet ik met social media, of moet ik juist nieuwsbrieven versturen?
• Waar zit mijn ideale klant en hoe gaat mijn ideale klant mij vinden?
• Wat is Google Analytics, Google Mijn Bedrijf en Google Search Console eigenlijk?
De termen vliegen je om de oren en je weet niet zo goed waar je moet beginnen of wat het meest belangrijk is. Maar je moet er wel iets mee, want jouw ideale klant vindt jou niet vanzelf.
Tijdens de workshop gaat Renate je alvast verder helpen met één van die vragen. Jouw online vindbaarheid! Er zijn binnen Google Mijn Bedrijf functies die verder gaan dan naam, adres en telefoonnummer en die essentieel zijn voor een goede vindbaarheid. In de workshop laat Renate je zien welke praktische onderdelen je kunt inzetten binnen Google Mijn Bedrijf. Wat is het belang van reviews, het tentoonstellen van producten of diensten en het toevoegen van de juiste zoekwoorden?

5.) Hoe krijg jij de meeste klanten voor jouw bedrijf? DEZE WORKSHOP ZIT VOL, kies uit een van de vier bovenstaande workshops
Lidwina Brusche
Kom naar de workshop van marketing expert Lidwina Brusche van Briljant Marketing. Lidwina zal je inwijden in de geheimen van mond-tot-mondreclame. Het is voor de meeste ondernemers de grootste bron van klanten. Maar welke factoren zorgen voor mond-tot-mondreclame en wat kun je doen om dit te stimuleren? Kom meer te weten over de mond-tot-mondreclame formule voor jouw onderneming. Na de workshop heb je genoeg tips & tricks om hiermee zelfstandig aan de slag te gaan. Meld je aan voor deze workshop vol inspiratie, waarin je zult ontdekken hoe marketing wèrkt!

 

 

Klik hier om je direct aan te melden voor het ondernemersevent!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial