Uitreiking 1250e Gelderse voucher van De Startversneller

Uitreiking 1250e Gelderse voucher van De Startversneller
1250 Gelderse starters ontvingen voucher van €1000,- voor businesscoaching

Richard Benschop van HandHout is de 1250e ondernemer in Gelderland die een voucher van €1000,- ontving van De Startversneller voor de inzet van een businesscoach die hem verder helpt de start van zijn onderneming te versnellen. Helga Witjes, gedeputeerde Economie bij de provincie Gelderland reikte de voucher 6 april uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Hengelose Blue Barn. De Startversneller is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel om beginnende ondernemers -via een coach- te ondersteunen bij de start van hun bedrijf. Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma.

Richard: “Ik heb me aangemeld bij De Startversneller omdat ik als startende ondernemer hulp en begeleiding kan gebruiken in het maken van de juiste keuzes voor mijn bedrijf. Bovendien leek het me fijn om te kunnen sparren met iemand die de Achterhoek goed kent en die ervaring heeft met het opbouwen van een eigen bedrijf.

HandHout uit het Gelderse Hengelo bedenkt, maakt en verkoopt handgemaakte producten van hout, zoals snij-en borrelplanken, kapstokken en kaarsenhouders. Richard startte zijn bedrijf uit liefde voor hout en zijn voorliefde voor hergebruik van materialen. “Het hout dat ik gebruik is afkomstig uit de Achterhoek en omstreken, verworven uit natuuronderhoud, dus zo duurzaam mogelijk. Richard: “De voornaamste reden om voor een coach via De Startversneller te kiezen, was voor mij een gebrek aan een netwerk in de regio. Aangezien ik helemaal op nul moest beginnen, kon ik niet ergens “in rollen’ vanuit een bestaand netwerk. Mijn coach Ivar van Asten kent de Achterhoek goed, als Achterhoek Ambassadeur, en kan mij in de juiste richting wijzen en me met de juiste personen in contact brengen. Bovendien helpt hij me met het aanbrengen van focus in mijn aanbod en producten.”

Ondernemers in Gelderland die minder dan 5 jaar staan ingeschreven bij de KVK kunnen sinds 2018 via De Startversneller de hulp van een businesscoach inschakelen. Programmamanager Jeannette Dorsthorst van Oost NL is al vanaf de start betrokken bij De Startversneller. “In de afgelopen vijf jaar hebben we een flink netwerk van kundige business coaches om ons heen verzameld die ondernemers helpen bij het uitvoeren van een marktonderzoek, het opzetten van een goed financieel-, marketing- of businessplan, of om te ‘sparren en te spiegelen’. Ondernemers kunnen zelfs een 2e voucher aanvragen voor het volgen van een vakgerichte opleiding. Dat we 1.250 ondernemers in Gelderland al op weg hebben kunnen helpen is een mooi resultaat. Weet dat coaches staan te springen om nog meer ondernemers te ondersteunen bij de start van het bedrijf,” zegt Dorsthorst.

Gedeputeerde Helga Witjes: “De starters van vandaag zijn de ondernemers van de toekomst. Zij zorgen voor een krachtige economie en een welvarend Gelderland. Daarom helpen wij ze bij de start van hun bedrijf met hun ondernemersvaardigheden. Meer dan de helft van de deelnemers vergroot het rendement dankzij coaching via De Startversneller.”

Ondernemersevent op 25 mei
Wil je ook weten hoe we jou als ondernemer kunnen helpen bij de start van je bedrijf? Op 25 mei organiseert De Startversneller een ondernemersevent in Apeldoorn. Meer informatie over het event over wat de De Startversneller voor jou kan betekenen lees je op de website: www.destartversneller.nl

Er zijn dit jaar nog vele vouchers beschikbaar. Ook een voucher aanvragen? Lees de voorwaarden en meld je aan of neem direct contact op met Jeannette Dorsthorst: jeannette.dorsthorst@oostnl.nl

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial