Werken bij de Startversneller?

Werken bij de Startversneller?

Adviseur en Projectondersteuner (0,4/0,5 fte)

Ben je betrokken bij onze regio en de maatschappij én wil je graag een bijdrage leveren aan startende ondernemers? Dan is deze functie misschien iets voor jou.

Oost NL innoveert, investeert en internationaliseert via de drie samenwerkende bedrijfsonderdelen Business Development, Capital en International.

Voor de afdeling Business Development is ruimte voor een

een Adviseur en Projectondersteuner (0,4/0,5 fte)

voor de uitvoering het project ‘De Startversneller’

Programma ‘De Startversneller’

Oost NL is uitvoerder van het programma De Startversneller. De doelstelling van De Startversneller is het verbeteren van de ondernemersvaardigheden van startende ondernemers in de provincie Gelderland en Overijssel. Het beoogde resultaat is het verhogen van de slagingskans van de onderneming en hierdoor de economische groei in de regio te stimuleren. Startende ondernemers kunnen bij het programma een voucher aanvragen voor coaching, training of opleiding.

Wat ga je doen?

Je gaat aanvragen van potentiële deelnemers van het project ‘De Startversneller’ (startende ondernemers) beantwoorden en beoordelen. Dit doe je aan de hand van gestelde eisen. Je stelt vast of deze ondernemers binnen het programma passen en of de gevraagde ondersteuning op maat is. Je gaat je actief bezighouden met het werven van deelnemers voor het project en je helpt het netwerk uit te breiden om het programma goed op de kaart te zetten.

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Telefonische in- en out-take adviesgesprekken met startende ondernemers;
 • Je eigen deelnemers(starters)dossier bijhouden:
  • signaleren en vastleggen van vorderingen en/of mogelijke problemen van uitvoeringstrajecten door coaches en begeleiders;
  • vastleggen van activiteiten en informatie in het CRM-systeem (MS Dynamics);
 • Werven van deelnemers voor het project;
 • Contact houden en netwerken met verschillende intermediaire organisaties die zich bezighouden met startende ondernemers;
 • Het programma ‘De Startversneller’ presenteren en extern vertegenwoordigen;
 • Input leveren aan het netwerk van coaches en monitoren van hun kwaliteit;
 • Gestelde projectdoelen monitoren om te zien of we hieraan voldoen.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je legt gemakkelijk contact met mensen, ook telefonisch en hebt een dienstverlenende houding;
 • Je bent een open en makkelijk benaderbaar persoon, jouw werkhouding werkt enthousiasmerend, je hebt wel een realistische kijk op het werk;
 • Een zelfstandige werkhouding en je bent niet bang om initiatief te tonen;
 • Ervaring met intake- en adviesgesprekken;
 • Affiniteit met (startende) ondernemers;
 • Voldoende ervaring en kennis om te kunnen inschatten of die startende ondernemers de benodigde competenties bezitten die ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun bedrijf;
 • Je kunt goed onderbouwd “nee” zeggen;
 • Ervaring met het werken in het CRM-systeem Dynamics is een pré;
 • Een oplossings- en resultaatgerichte werkhouding;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Over Oost NL

Oost NL werkt vanuit een maatschappelijke missie: bijdragen aan nieuwe doorbraken in de ommekeer die we moeten en kunnen maken in Voeding, Gezondheid, Energie en een Duurzame Samenleving.

Bedrijven uit Oost-Nederland die actief zijn op deze maatschappelijke uitdagingen, helpen wij door samen te Innoveren, te Investeren en te Internationaliseren.

Maatschappelijk en financieel rendement

Wij helpen ondernemers naar hun volgende doorbraak op het gebied van Voeding, Gezondheid, Energie en een Duurzame Samenleving. Dat doen wij onafhankelijk, met publieke middelen. Verstrekt door onze opdrachtgevers. Dat zijn de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Of met middelen van de EU. Stimuleringsprogramma’s en fondsen die door de samenleving zijn opgebracht. Daar hebben wij verantwoordelijkheid voor te nemen.

Onze investeringen in tijd, mensen en geld moeten dan ook altijd meer opbrengen dan de directe kosten. Maatschappelijk rendement staat voorop: tastbare resultaten op het gebied van Voeding, Gezondheid, Energie en Duurzaam Samenleven staan hier tegenover. En Financieel rendement is ‘revolverend’: meeropbrengsten kunnen we herinvesteren in nieuwe initiatieven en ondernemingen.

Dus zijn we integer en kritisch: zonder goed plan geen ondersteuning. Daar zijn we heel duidelijk over. Zijn we nieuwsgierig en vindingrijk: hoe kunnen we een kansrijk plan nog beter maken? En zijn we daadkrachtig en betrokken: het is mede aan ons om het bedrijf en het initiatief naar een volgende fase te helpen.

Jouw pakket

Je krijgt de ruimte in zowel werk als opleiding om jezelf te ontwikkelen. Je wordt onderdeel van een inspirerende (net)werkomgeving met enthousiaste collega’s met veel kennis, vakmanschap en ambitie. Jouw werk zal een concrete bijdrage leveren aan de economie en vitaliteit van een belangrijke regio. En aan doorbraken in de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen. Vanuit Oost-Nederland.

Prettig werken is belangrijk. Je kunt dan ook rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een flexibele werkomgeving. Je krijgt een eigen laptop en smartphone zodat je in principe overal kunt werken. Met een thuiswerkvergoeding, een extra vergoeding voor kinderopvang en de mogelijkheid om parttime te werken is er een goede werk- en privébalans. Oost NL biedt een passende regeling voor vergoeding van zowel de woon-werk als zakelijke kilometers. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het openbaar vervoer dat 100% wordt vergoed.

Standplaats: Apeldoorn

Werkgebied: Gelderland en Overijssel

Salaris: Het salaris voor deze functie ligt bij een fulltime aanstelling tussen de € 2.900,- en de € 3.900,- bruto per maand

Looptijd functie: Jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren

Wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact op met Jeannette Dorsthorst, of 06-48185968.

Reageren?

We nodigen je van harte uit om voor 25 maart 2021 te reageren. Je kunt je CV en motivatiebrief hier uploaden

Procedure

De eerste gesprekken staan gepland 29 maart 2021 met Jeanette Dorsthorst en Meta Kok.

Een tweede gespreksronde vindt plaats op 09 april 2021 met Theo Föllings en de Jans Hoekman.

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial