‘Zonder coaching wel 20 keer vaker op je bek’

‘Zonder coaching wel 20 keer vaker op je bek’

Is jouw bedrijf gevestigd in Gelderland of Overijssel en sta je nog geen 5 jaar ingeschreven bij de KVK? Dan kun je een voucher ter waarde van € 1000,- aanvragen voor businesscoaching. Honderden starters gingen je voor, zoals Dani, Loes en Caroline.

‘Coaching geeft je een boost’

Op 17-jarige leeftijd verkocht Dani Dunsbergen zijn eerste hout gestookte hottub. Daarna ging het snel: na 2 maanden vlogen 25 tubs over de toonbank van zijn bedrijf FinnWald. Dani is nu 18 en het bedrijf uit Putten groeit verder. Dat succes is mede te danken aan ondersteuning van De Startversneller-coach Edward van Lunsen van Next Gear. Dani: “Kennis van anderen, zoals van een coach, is heel belangrijk. Coaching geeft je een boost, een stukje zekerheid. Zonder businesscoach gaat groeien zo enorm langzaam omdat je niet weet hoe je een probleem moet oppakken. En je zal wel 20 keer vaker op je bek gaan.”

Coach Edward: “Met Dani heb ik onder andere gesproken over hoe je je blijft onderscheiden in een competitieve markt. Ik heb hem gewezen op duurzame trends en we zijn met het merk FinnWald aan de slag gegaan. We hebben mooie stappen gemaakt met de importeur.  Dani en ik belden geregeld met elkaar, ook wel in de weekenden als hij met een probleem zat.” Lees hier het complete artikel over Dani en Edward 

‘Is een coach wel iets voor mij?’

Caroline Coumans van Brokanthuizen en Buuf in Hengelo had behalve 2 bedrijven ook een baan in loondienst.  Tot ze voelde dat er iets moest veranderen: “Ik vind alles leuk en wil overal mijn steentje bijdragen maar was aan het dubben over hoe ik verder moest.” Startversneller-coach Frank Rekers van 4Human Training, Coaching & Advies leerde haar keuzes te maken.  “Door Frank durfde ik de sprong te wagen mijn baan op te zeggen. Hij leerde mij groot te denken. Oog op de bal houden en ondertussen steeds kleine stappen maken. En durven loslaten, niet blijven trekken aan een dood paard. Coaching gaf me de kennis en het vertrouwen om dát te doen wat nodig is. Ik dacht eerst, is coaching wel iets voor mij?  Ik ben al wat langer bezig, maar juist als je al even op weg bent is ondernemen spannend en kun je wel een coach gebruiken.”

Frank: “Uit onderzoek is gebleken dat 89% van de starters die zich laat begeleiden door een coach na 5 jaar nog een bedrijf heeft. Van de starters zonder coach bestaat na 5 jaar nog maar 49%. Coaching werkt dus aantoonbaar.” Caroline: “Ik ben gestart vanuit inhoudelijke kennis en passie maar daarmee ben je nog geen ondernemer. Ondernemen is een vak en daar kun je een coach goed bij gebruiken.” Lees hier het complete artikel over Caroline en Frank

‘Ik raad iedere starter een businesscoach aan’

Loes Vos plaatste in 2016 een oproepje online voor sportievelingen, nu heeft ze een eigen bedrijf met 2 medewerkers. Met Loes! Lifestyle helpt de jonge ondernemer uit Wijchen mensen een gezonde levensstijl te ontwikkelen. De coachingsvoucher van De Startversneller zette Loes in voor ondersteuning van businesscoach Wilma Hendriks. Ook kreeg Loes een voucher om een opleiding te volgen. “Ik kan iedere starter een coach aanraden. Zonder coach ben je veel meer aan het zoeken hoe je iets moet doen. Je hoeft echt niet altijd te luisteren maar hoe meer inzichten je krijgt, hoe verder je komt.  Durf om hulp te vragen, samen kom je verder.”

Businesscoach Wilma Hendriks van Lantèr heeft jarenlange ervaring met het runnen van een bedrijf. Hoe gaat zij te werk als coach? “Ik werk vanuit de oplossingsgerichte methodiek: ik focus niet op probleemanalyses, maar op oplossingsanalyses. Die zijn doelgericht en gaan over de toekomst. Door naar vóren te kijken komt positieve energie naar boven, waardoor mensen in beweging komen. Een van mijn eerste vragen is altijd: wat wil je voor het probleem in de plaats hebben? Die andere manier van kijken zorgt voor een andere energie waardoor mensen ook een andere stap zetten.’ Lees hier het complete artikel over Loes en Wilma

De provincies Gelderland en Overijssel financieren De Startversneller om jouw bedrijf een succesvolle start te geven. Oost NL is programmamanager van het programma.

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial