Juryleden Verkiezing Starter met Impact Oost-Nederland 2022

 

Dit zijn de juryleden die de aanmeldingen beoordelen voor de verkiezing Starter met Impact Oost-Nederland 2022:

Gelderland

 • Dick Bos
  Aanjager StartUp Nijmegen

Als aanjager helpt Dick startende ondernemers aan een inspirerende community. Hij assisteert ze om in kwaliteit en in omzet te groeien. Samen met professionele partners verbonden aan het StartUp Nijmegen helpt Dick de starters met het ondernemen. Het doel is om de starters te laten doorgroeien en te laten uitvliegen naar een totaal zelfstandig bestaan. Zijn activiteit is er vooral op gericht om met het StartUp Nijmegen te groeien. StartUp Nijmegen is een onderdeel van het StartUp eco systeem in het Rijk van Nijmegen.

Dick is vereerd om te mogen deelnemen aan de jury. Hij is 24/7 actief in het versnellen van de ambities van Startende ondernemers. Hij is een veelgevraagde sparringpartner en koppelt ervaren ondernemers aan startups. Daardoor maakt een ondernemer sneller keuzes, neemt beslissingen en wordt constant de product/markt combinatie gevalideerd. De klant is de expert waar naar geluisterd mag worden. Dan wordt deze een fan én jouw bedrijf een succes.

Dick zal de inzendingen voor de verkiezing beoordelen op de mate van impact, schaalbaarheid, cashflow, continuïteit, onderscheidend vermogen en ondernemendheid.

LinkedIn

 

 

 • Daisy Vliegenthart
  CDA Statenlid Gelderland & Senior adviseur bij Belastingdienst

Daisy werkt graag aan zaken waarbij ze een maatschappelijk bijdrage kan leveren. Thema’s die het hart van de samenleving raken, raken haar. Ze voelt zich betrokken bij onderwerpen die er werkelijk toe doen. Dit komt terug in haar werk maar ook in haar nevenactiviteiten. Het geeft Daisy veel energie om te kunnen bijdragen aan het welzijn van mensen en de wereld nog iets mooier te maken dan hij nu is.

Voor een vitale economie hebben we starters nodig. Zij brengen vernieuwing: nieuwe ideeën, innovaties, een nieuw elan. Daarom heeft Daisy zich de afgelopen jaren ook politiek ingezet om provinciaal starters een klein steuntje in de rug te geven.

En wat leuk om juist met deze verkiezing ondernemers met impact te mogen beoordelen en waar jullie dan straks op mogen stemmen. 

LinkedIn

 

 • Robin Roodhuyzen de Vries
  International sales & business projects (Fr, UK, Brazil), startup strategy&support/investment

Robin is ruim 25 jaar ondernemer en heeft zich altijd bezig gehouden met niche producten in een internationale omgeving. Robin wilt graag zijn ervaring overdragen aan startende ondernemers en doet dat door ondersteuning te bieden aan startups en als sparringpartner te functioneren voor jonge ondernemers. “Het samenwerken met startende ondernemers aan nieuwe ideeën en producten geeft veel energie en verbreedt ook mijn eigen horizon. In de beginfase van een bedrijf zijn er veel strategische en organisatorische zaken die op je afkomen waar je niet altijd op voorbereid bent. Met veel plezier draag ik bij aan het proces om zowel succes als tegenvallers te managen”.

“Ik vind het erg leuk om van deze jury deel uit te mogen maken. Het is inspirerend om over de verse ideeën van een nieuwe generatie ondernemers na te kunnen denken. Dat bij de beoordeling de maatschappelijke impact een belangrijke rol speelt zorgt voor een extra dimensie.”

LinkedIn

 

Overijssel

 • Gerrit Arendshorst
  Beleidsmedewerker Economie bij Provincie Overijssel 

Jurylid Gerrit Arendhorst heeft zijn sporen in ondernemersland inmiddels ruim verdiend. Sinds 2020 is hij werkzaam als beleidsmedewerker economie voor de provincie Overijssel. Hiervoor was hij 2,5 jaar accountmanager bij de gemeente Wierden en daarvoor 41 jaar (!) werkzaam bij de KVK, waarvan bijna 20 jaar als bedrijfsadviseur. Een jurylid met ruime ervaring en een breed perspectief.

“Het provinciaal beleid is er steeds meer op gericht dat ondernemers bijdragen aan de maatschappelijke doelen als digitalisering, duurzaamheid, energietransitie en circulair ondernemen.

Juist startende bedrijven kunnen hier een impuls aan geven met vernieuwde inzichten en aanpak. Dat helpt ons als maatschappij verder om deze doelen te verwezenlijken.

Ik ben dan ook erg benieuwd met welke (verrassende) oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen de deelnemers komen.”

LinkedIn

 

 • Sietze Henstra
  Algemeen directeur EEGA Groep | Voorzitter bij Impact Oost 

Jurylid Sietze Henstra vindt het belangrijk wat te betekenen voor de maatschappij. Hij wil met zijn bedrijf een verschil kunnen maken. Onder de noemer ‘Social Impact’ willen ze impact maken en ervoor zorgen dat dit daadwerkelijk van toegevoegde waarde is voor mensen. Ze willen echt wat betekenen met z’n allen.

Met Social Impact kun je het verschil maken voor en met anderen. “Ja, dat is precies waarom ze dit onderwerp belangrijk vinden! Dat is ook mijn intrinsieke motivatie om wat met Social Impact te doen. We willen het verschil maken voor maar ook mét anderen. Het moet meer opleveren dan alleen geld en winst. Als dat niet het geval is mis ik wat. Dat is een keuze die je maakt.

Evenals Dick Bos ben ik vereerd om te mogen deelnemen aan de jury. Ik word enthousiast van de verbinding tussen mens, maatschappij en arbeidsmarkt. Het realiseren van de koppeling tussen organisaties, waarin mensen samen duurzaam impact maken is wat mij drijft. Oftewel, dé juiste balans tussen people, profit en planet.

LinkedIn

 

 • Kim Middelkamp
  New Business bij Sallandse Wegenbouw B.V. 

“Als familiebedrijf staat Sallandse Wegenbouw ruim 30 jaar midden in de maatschappij. Impact ondernemen is iets dat wij al die tijd al heel normaal vinden. We hebben dat recent vertaald in onze ambitie ‘Sallandse Inclusief’. Het leukste aan ondernemen is dat je praktisch resultaat kunt boeken. Wij doen dat bijvoorbeeld met ons werkleerbedrijf Dynamisch op Weg en het Collectorveld, een innovatief voetbalveld dat fungeert als warmtebron. We gaan voor de waarde en niet voor de euro. We hebben alleen de euro nodig om de waarde te kunnen behalen.

Ik ben erg nieuwsgierig hoe startende ondernemers in Overijssel en Gelderland impact maken door te doen. Eigenlijk is het heel gek dat ondernemers die anders durven denken en doen om maatschappelijke uitdagingen anno 2022 op te lossen bijzonder zijn. Laten we samen zichtbaar maken dat het normaal moet worden om abnormaal veel impact te maken!”

LinkedIn

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial