Over ons

De Startversneller is er om startende ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Met het programma willen de provincies Gelderland en Overijssel de slagingskans van startende ondernemers vergroten en zo de economische bedrijvigheid in de regio stimuleren. De Startversneller wordt gefinancierd door de provincie Gelderland en de provincie Overijssel. Het programmamanagement is in handen van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL.

De Startversneller adviseurs

Meta Kok

“Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden. Een optimist ziet in elke moeilijkheid de kansen.” 
– Winston Churchill

Ondanks dat ik zelf geen ondernemer ben, kan ik mij volledig vinden in de uitspraak van Winston Churchill. Zelf zit ik als persoon ook zo in elkaar.

Ik denk dat ondernemen zit in het zien van kansen en mogelijkheden. Ik heb al heel veel diverse starters uit allerlei vakgebieden mogen spreken. Dat maakt mijn werk als adviseur en ondersteuner voor de Startversneller ook zo leuk en afwisselend. Daarnaast leer ik zelf ook veel van de starters die ik gesproken heb. En zie ik het belang van een goede coach op het juiste moment in je ondernemerschap.

Dus wie weet tot binnenkort aan de telefoon!

Jeannette Dorsthorst

“Wie rent, loopt het risico op verliezen. Maar als je niet eens begint met rennen, heb je bij voorbaat al verloren.”
– Barack Obama 

Dit vind ik een treffende spreuk die op veel aspecten van het leven van toepassing is en dus ook op ondernemen. Zelf heb ik, samen met mijn partner, een onderneming gehad in de jaren 90 en zero’s.  En ook al waren we jong en onervaren, door het gewoon te doen en met elkaar te blijven sparren over de te varen koers, zijn we gegroeid naar een onderneming met meer dan 100 medewerkers. Vaak laten ondernemers zich tegenhouden door belemmerende overtuigingen of denken ze te weinig ervaring te hebben en houden daarom vast aan het vertrouwde. Maar door het vertrouwde los te laten en je dromen na te streven, zet je de juiste energie eronder, kom je in de goede flow en kan het zomaar eens gebeuren dat jouw onderneming heel succesvol wordt. Daarom is de Startversneller zo’n super leuk en zinvol programma, want hierin krijg je als starter de mogelijkheid om te sparren met een ervaren businesscoach om zo een goede fundering te leggen voor jouw bedrijf.

Zelf krijg ik heel veel energie van de gesprekken die ik mag voeren met de startende ondernemers en vind ik het geweldig om ze zo een beetje te mogen helpen op hun pad naar een succesvolle onderneming.

 

Jeanine van de Groep

“Alles is mogelijk, als je maar durft.” 
– J.K. Rowling

Om helemaal voor jezelf te beginnen is vaak een enorme stap. Dit getuigt van lef. Hoe vaak hoor je wel niet: “Ik wil eigenlijk iets voor mezelf beginnen, maar….”. Die maar heb jij als ondernemer te durven trotseren en hoe mooi is het dan dat wij, van De Startversneller, je kunnen helpen door middel van een coachingstraject. Een traject waarbij jij als ondernemer centraal staat en je verder kunt ontwikkelen. Een waardevol traject die je als ondernemer veel verscheidene inzichten kan geven; of dat nou meer de financiële planning is, of juist over hoe je jouw product/dienst in de markt zet, de coaches kunnen je begeleiden in jouw specifieke vraagstuk.

Ook ik heb geen ondernemersachtergrond, de laatste 14 jaar heb ik vooral de rol als marketingcommunicatie specialist vervuld. Het was voor mij persoonlijk een kwestie van durven om de stap naar Oost-NL te zetten en onderdeel te worden van het team van De Startversneller. Een beslissing waar ik geen spijt van heb want het enthousiasme van de ondernemers over zijn/haar product of dienst is aanstekelijk en maakt dat ik aan het einde van de dag vaak met een glimlach afsluit. Ik hoop nog veel startende ondernemers te spreken en hen te helpen aan een voucher om het traject te kunnen starten.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial