Het Startversneller cultuurtraject

De Startversneller voor cultuurondernemers uit Overijssel

“Geld verdienen is kunst en werken is kunst en een goedlopende zaak is de beste kunst.”

                                                                                                 Andy Warhol – Amerikaans kunstenaar 1930-1987


Met dit programma ondersteunt de provincie Overijssel startende cultuurondernemers. Het helpt je bij een succesvolle start van je bedrijf door het verbeteren van je ondernemersvaardigheden. Met behulp van een businesscoach en 4 intervisiebijeenkomsten met andere startende ondernemers:

 • Worden je ondernemersvaardigheden verbeterd; 
 • Wordt jouw dienst of product beter geprofileerd; 
 • Krijg je meer inzicht in marktstrategie;
 • Maak je dus meer kans om jouw onderneming succesvol te laten zijn!

Je krijgt een voucher en deze kun je inzetten voor een coachtraject bij een businesscoach. De provincie Overijssel neemt 80% van de kosten voor haar rekening (met een maximaal bedrag van € 1.000,-). Je krijgt 2 x een ondernemersscan aangeboden die in kaart brengt wat jouw sterke en minder sterke ondernemersvaardigheden zijn, zodat je daaraan kunt werken gedurende het programma. Bovendien mag je deelnemen aan 4 intervisiebijeenkomsten die je samen volgt met andere startende ondernemers om te sparren, van elkaar te leren en natuurlijk ook om jouw netwerk uit te breiden.

Benut je het programma optimaal, dan is jouw investering slechts € 250,- en neemt de kans op een succesvolle onderneming toe, zodat jij over 5 jaar nog steeds lekker creatief aan het ondernemen bent in jouw vakgebied!

Cultuurprogramma Overijssel

Voorwaarden

 • Je staat ingeschreven bij de KVK, maar niet langer dan 5 jaar (4 jaar en 364 dagen);
 • De standplaats van je onderneming is in Overijssel;
 • Je wilt zelf investeren met tijd (fulltime) en geld en je weet wat jij wilt bereiken met je onderneming;
 • Je hebt niet eerder deelgenomen aan het startersprogramma IkStartSmart, MoveToSocial of de Startversneller en geen startersvouchers ontvangen van de provincie Overijssel.

1. Aanmelden
Je meldt je aan via de aanmeldknop onderaan deze pagina. Via onze portal kan je vervolgens de aanvraag indienen. Binnen 5 werkdagen neemt een adviseur van Oost NL contact met je op voor het inplannen van een intakegesprek.

2. Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek bespreken we o.a.:

 • Jouw ambities;
 • Welke stappen jij zelf al hebt gezet;
 • Jouw coaching behoefte;
 • De ondernemersscan;
 • Jouw ondernemersplan indien aanwezig.

3. Ondernemers E-Scan
Je krijgt van ons toegang tot een ondernemers E-scan. Met de uitslag van de scan krijg je inzicht in jouw ondernemersvaardigheden. Aan het begin van het traject doen we de nulmeting en aan het einde van je Startversnellertraject de resultaatmeting. Vaak zien we mooie resultaten of verschuivingen in het ondernemersprofiel.

4. Aanvragen van de coach vouchers
Na afloop van het intakegesprek hoor je of je een voucher aan kunt vragen, we zullen je verder begeleiden met jouw aanvraag. Je krijgt 80% van de kosten vergoed met een minimum van € 500,- en een maximum van € 1.000,- . Vervolgens ga je zelf een overeenkomst aan met de coach. Wij dienen jouw aanvraag in bij de provincie Overijssel. De vergoeding ontvang je rechtstreeks van de provincie. Je betaalt daarna zelf de coach.

5. Coaching & intervisie
Je volgt het coachtraject volgens jouw aanvraag. Daarnaast word je uitgenodigd voor de 4 intervisiebijeenkomsten bij een ondernemershub in jouw regio. Deze kan je ook vinden via onze website, zie partners.

6. Afronding
Als je klaar bent met het Startversneller traject dan sluit je het programma af door de ondernemersscan nogmaals te maken. Ook deel je jouw eigen bevindingen en resultaten van het programma met ons. Je krijgt dan inzichtelijk welke vooruitgang je hebt gerealiseerd met behulp van het programma De Cultuur Startversneller.

Klik hier om naar de portal te gaan voor De Startversneller aanvraag
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial