750e Overijsselse ondernemer geholpen door De Startversneller

750e Overijsselse ondernemer geholpen door De Startversneller

Dit programma, gefinancierd door de provincies Gelderland en Overijssel en uitgevoerd door Oost NL, voorziet startende ondernemers sinds 2018 van waardevolle ondersteuning. Starters die minder dan 5 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel kunnen een beroep doen op een businesscoach via De Startversneller. Winny van Buuren benadrukte het belang van deze begeleiding en verklaarde: “Jitske Westra helpt ons bij het ontwikkelen van plannen in de agrifood sector. Haar ervaring en kennis zijn van onschatbare waarde.”

‘Slagingskans met De Startversneller groter’

Een recent onderzoek uitgevoerd door Bureau Bartels in opdracht van provincie Gelderland toont aan dat maar liefst 96% van de starters die deelnamen aan De Startversneller na 3 jaar nog actief is in het ondernemerschap. Deze cijfers overtreffen aanzienlijk het landelijke gemiddelde van 62% volgens het CBS. Gedeputeerde Erwin Hoogland benadrukte: “Onze Startversneller geeft bedrijven veel meer kans om te slagen. Met coaching om succesvol een bedrijf op te kunnen bouwen.”

‘Gezonde bodem, gezond voedsel en gezond verdienmodel’

Zenderense Es houdt zich bezig met duurzame landbouw en wil anderen inspireren ook de omslag te maken naar natuurinclusieve landbouw,  zegt ondernemer Van Buuren. “Onze missie is een gezonde bodem, gezond voedsel en gezond verdienmodel. De crux is: hoe kun je kun je de transitie maken én zorgen voor een goede boterham? Ik wil agri- en food ondernemers en organisaties daarbij ondersteunen.”

Het bedrijf produceert producten in samenwerking met lokale ondernemers en verkoopt deze rechtstreeks aan consumenten en lokale bedrijven. “De akkers op de Zenderense Es lenen zich bij uitstek voor een extensieve vorm van landbouw; de laaggelegen gronden voor het houden van vee en de hogere gronden voor de teelt van verschillende gewassen, waarvan graan zo’n 2/3 van het bouwplan uitmaakt. Wij zien als het onze taak om zorg te dragen voor de bodem, de gewassen, de dieren, de natuur en het landschap op de Zenderense Es en zijn vereerd om het beheer van dit prachtige gebied van Twickel de komende jaren uit te mogen voeren.”

Van Buuren runt het bedrijf samen met haar man: “Hij experimenteert onder andere samen met melkveehouders in Twente om te kijken hoe kun je je eigen krachtvoer kunt telen, zodat je geen soja meer hoeft te importeren.”

Over De Startversneller

Een voucher van De Startversneller, maximaal €1000,-, kan ook worden ingezet voor ondersteuning bij marktonderzoek, het opstellen van een marketing- of communicatieplan of het opzetten van de financiële administratie. Naast coachingvouchers kunnen Overijsselse ondernemers ook 4 intervisiebijeenkomsten bijwonen waar ze sparren met andere starters. Van elkaar leren en het netwerk vergroten zijn de belangrijkste doelstellingen.

Meer info en aanmelden De Startversneller

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial