Medewerkers betrokken houden is sleutel tot succes

Medewerkers betrokken houden is sleutel tot succes

“Bij BioMed Elements ontwikkelen we medische hulpmiddelen op basis van biopolymeren. Hiermee kan medicatie op een specifieke locatie in het lichaam worden afgegeven. Dat maakt een behandeling gerichter en effectiever. We hebben ook Epi-Stop op de markt gebracht én we zijn bezig met de ontwikkeling van SinusGel om het risico van complicaties na een neusoperatie te verminderen en het herstel te bevorderen. Door ondersteuning vanuit De Startversneller hebben we belangrijke stappen kunnen zetten om ons doel te verwezenlijken.” Aan het woord is Tonny Voermans, oprichter van BioMed Elements.

Dat bedrijfsdoel, én zijn persoonlijke motivatie, is voor Tonny het betaalbaar houden van de zorg, nu en in de toekomst. Hieraan heeft hij kunnen werken dankzij het doorlopen van een coachtraject, waarbij onder andere zijn soft skills en het uitbreiden van zijn professionele netwerk aan bod kwamen. Graag vertelt Tonny waarom hij De Startversneller dan ook zeker zou aanbevelen aan startende collega-ondernemers.

De Startversneller is een programma voor startende ondernemers in Gelderland en Overijssel en wordt gefinancierd door beide provincies. Mogelijk ook iets voor jouw bedrijf? Kijk op onze site naar de voorwaarden.

Ondernemersvaardigheden versterken

Tonny studeerde bedrijfskunde in Nijmegen en werkte daarna in de orthopedische industrie. In 2017 richtte hij Noviotissue op waarmee hij nieuwe transplantaten ontwikkelde op basis van donorweefsel, om zo de kans op complicaties bij patiënten te verminderen. “Een jaar eerder had ik BioMed Elements al opgestart. Tijd dus om mijzelf en mijn onderneming tegen het licht te houden. Zou niet iedere startende ondernemer dat eens moeten doen? In het begin had BioMed Elements twee medewerkers, heel overzichtelijk. Maar dat werden er al gauw meer. En dát bracht communicatieve uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor wat betreft het groeiend aantal medewerkers, maar ook voor onze partners en medeaandeelhouders. Toen het coachingstraject van De Startversneller voorbij kwam, zag ik dat als een uitgelezen kans om mijn ondernemersvaardigheden eens goed onder de loep te nemen en sterker te maken. Denk aan soft skills, zoals de wijze van communiceren.”

Communicatie is de sleutel tot succes

“Om een succesvolle onderneming te kunnen voeren, is het essentieel om je team betrokken en gemotiveerd te houden. Je wil niet dat mensen weggaan. Binnen het coachtraject van De Startversneller heb ik veel geleerd over hoe je dat doet: communicatie is de sleutel tot succes.” Met zijn coach Koen Sieben besprak Tonny hoe hij op een goede manier kan omgaan met de verschillende stakeholders, intern en extern. Ook leerde hij zijn boodschap op de juiste manier over te brengen. “En… successen te benoemen én te vieren, want dat motiveert ook! Want door mensen hierin mee te nemen, laat je je waardering voor prestaties zien. Dat komt het bedrijf ten goede en dat motiveert weer mijn medewerkers.”

Bij- en nascholing draagt bij aan groei

Naast het verbeteren van zijn ondernemersvaardigheden, heeft Tonny tijdens de coaching ook inhoudelijke kennis opgedaan. Met een opleidingsvoucher kon hij een tweedaagse training volgen over nieuwe wetgeving op het gebied van het op de markt brengen van medische hulpmiddelen. “We willen bij BioMed Elements een zo groot mogelijke markt bereiken. Dan is het belangrijk om de juiste kennis en ervaring in huis te hebben om producten sneller op de markt te kunnen brengen, binnen en buiten Nederland.” De ondersteuning van De Startversneller droeg zo direct bij aan de groei van het bedrijf.

Van starten naar groeien

De Startversneller heeft Tonny gestimuleerd om tijd vrij te (blijven) maken voor persoonlijke ontwikkeling. Hij volgde ook een ander coachtraject en heeft, als opvolging van De Startversneller, ook een voucher bij een ander ondersteuningsprogramma van Oost NL aangevraagd: De Groeiversneller. Met behulp van dat programma kreeg BioMed Elements financiële steun. “Daarmee konden we een aantal tests laten uitvoeren om een product sneller op de markt te brengen.”

De Startversneller is een aanrader

Is De Startversneller ook iets voor andere ondernemers? “Jazeker, het is een aanrader! Het heeft mij veel gebracht.” Zijn er dan wellicht nog aanbevelingen voor De Startversneller? Volgens Tonny werkt coaching pas echt goed als je al een aantal jaar ervaring hebt als ondernemer. “Misschien is het een goed idee om het aanbod van De Startversneller verder af te stemmen op het stadium waarin de ondernemer en zijn onderneming zich bevinden”, zo denkt deze ondernemende ondernemer hardop verder. “En misschien informatiebijeenkomsten organiseren voor starters die minder dan twee jaar bezig zijn met hun bedrijf, de start-ups? Ieder bedrijf is natuurlijk weer anders, maar qua bedrijfsvoering zijn er onderling veel paralellen.” Tot slot is Tonny blij met de connecties die hij heeft opgedaan via De Startversneller, vaak via professionele netwerken in de regio.

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial