Van online oproepje naar groeiend eigen bedrijf

Van online oproepje naar groeiend eigen bedrijf

Het begon in 2016 met een online oproepje voor sportievelingen, nu heeft Loes Vos een eigen bedrijf met twee medewerkers. Met Loes! Lifestyle helpt de jonge ondernemer uit Wijchen mensen een gezonde levensstijl te ontwikkelen. De Startversneller kende Loes een zogenoemd coachingsvoucher toe, wat ze inzette voor ondersteuning van businesscoach Wilma Hendriks. Ook kreeg Loes een voucher om een opleiding te volgen. “Ik kan iedere starter een coach aanraden. Zonder coach ben je veel meer aan het zoeken hoe je iets moet doen. Je hoeft echt niet altijd te doen wat de coach zegt maar hoe meer inzichten je krijgt, hoe verder je komt.  Durf om hulp te vragen, samen kom je verder.” Oost-Nederlandse starters die minder dan 5 jaar staan ingeschreven bij de KVK kunnen bij De Startversneller een voucher voor coaching aanvragen ter waarde van maximaal € 1.000,00. Gelderse starters kunnen daarnaast een opleiding volgen op hun eigen vakgebied via De Startversneller.

Zelf je coach kiezen

Van kleins af aan had Loes de droom een eigen bedrijf te hebben. Loes: “Je kunt zelf bepalen wat je doet en hoeft je niet te verantwoorden aan iemand hogerop. Die vrijheid vind ik erg fijn.”  Tijdens het laatste jaar van haar studie Bewegingsagoog begon ze met het geven van bootcamptrainingen, een paar keer per week en vooral aan vrienden en bekenden. “Ik had spontaan een berichtje op Facebook geplaatst en dacht, ik begin gewoon en zie wel hoe het loopt.” Terwijl de belangstelling voor haar lessen groeit voltooit Loes in 2021 de HBO opleiding Sportkunde/ sportkundige. Tijdens haar studie komt ze via Startup Nijmegen bij De Startversneller terecht. “Ik heb op de site gekeken welke coach me aansprak en had met Wilma meteen een goede klik.”

Toekomstgericht denken

Businesscoach Wilma Hendriks van Lantèr heeft jarenlange ervaring met het runnen van een bedrijf. Hoe gaat zij te werk als coach? “Ik werk vanuit de oplossingsgerichte methodiek: ik focus niet op probleemanalyses, maar op oplossingsanalyses. Die zijn doelgericht en gaan over de toekomst. Door naar vóren te kijken komt positieve energie naar boven, waardoor mensen in beweging komen. Een van mijn eerste vragen is altijd: wat wil je voor het probleem in de plaats hebben? Die andere manier van kijken zorgt voor een andere energie waardoor mensen ook een andere stap zetten. Mensen komen vaak tot het inzicht: ‘hé, ik weet het al.’ Zoals ook bij Loes: eigenlijk wist ze het allemaal wel. coaching gaat vooral over het vinden van de kracht in jezelf, kijken wat voor jóu werkt, en een stukje bevestiging.” Loes vult aan: ”Wilma zei: ‘blijf dicht bij jezelf’. Dat klinkt groot en wat betekent dat eigenlijk, maar alle oplossingen die naar voren kwamen pásten gewoon bij me.”

Sparren en inzichten

Loes: “Ik weet wat mijn doel is: een onderneming die mensen niet alleen helpt met sport maar ook mentaal en qua voeding. Ik weet waar ik naar toe wil en dan is het heel fijn om te sparren over de stappen die ik moet zetten om daar te komen. Een voorbeeld: ik heb nooit fulltime in loondienst gewerkt,  ik weet niet hoe het gaat in het echte werkleven. Ik heb zelf wel het vermogen om erachter te komen hóe ik iets moet doen, door mijn opleiding, boeken, internet, kennis van anderen, maar ik heb Wilma nodig om de goede lijnen uit te zetten en bevestiging te vragen, Wilma geeft me inzicht in wat ik zelf al kan en hoe ik moet doorpakken.”

Wilma heeft een tip voor alle ondernemers: “We hebben met z’n allen vaak de neiging ons te richten op problemen en dingen die níet goed gaan. Maar kijk waar je je energie vandaan haalt, wat wil je? Met die blik krijg je ook de energie om dat in gang te zetten. Als je vanuit problemen denkt kost het vaak meer moeite om tot oplossingen te komen.”

Opleidingsvoucher

Naast een coachingsvoucher, dat Loes inzette voor de ondersteuning van Wilma, kreeg ze via De Startversneller een opleidingsvoucher. Loes: ”Ik volg nu de opleiding ‘functioneel coachen’. Dat gaat vooral over gedragsverandering; mensen weten dondersgoed hoe ze gezond moet eten, maar hoe ga je gedragsverandering echt voort zetten? Met die opleiding kan ik mijn leden nog beter coachen.”

Het programma De Startversneller ondersteunt ondernemers bij een succesvolle start van hun bedrijf en wordt gefinancierd door de provincies Gelderland en Overijssel. Oost NL is programmamanager. Ook een voucher aanvragen? Kijk op onze website.

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial