De Startversneller impact

De Startversneller impact

De Startversneller hielp meer dan 1200 startende ondernemers. Het programma wordt aangeboden in Gelderland en Overijssel. De Startversneller is er voor startende ondernemers die hun ondernemersvaardigheden willen ontwikkelen met behulp van coaching en opleiding. Oost NL voert het programma uit dat door beide provincies gefinancierd wordt.

Impact; Ondernemers geven aan gegroeid te zijn in hun ontwikkeling, tot nieuwe inzichten te zijn gekomen of nieuwe stappen te hebben gezet dankzij De Startversneller. Ze boren nieuwe doelgroepen aan of scherpen hun businessplan aan. In veel gevallen zien de ondernemers na korte tijd al hun business groeien en komt er in een aantal gevallen al zicht op het aannemen van personeel. In totaal zijn 775 ondernemers een coaching traject gestart.  Van de deelnemers aan het programma raadt 98% De Startversneller aan.

Zo ook Kasper Smit uit Overijssel met zijn software bedrijf SchatMaker. Zijn software zorgt ervoor dat de kennis van individuele werknemers in overzichtelijke infographics terecht komt. Zo worden complexe technische vraagstukken stap voor stap zichtbaar.  ‘Het grote voordeel van De Startversneller is dat het mijn ontwikkeling als ondernemer daadwerkelijk versnelt’, zegt Kasper Smit. ‘Nu kan ik mijn boodschap kort en bondig overbrengen. Dat werkt. De eerste contacten met mogelijke klanten zijn gelegd.’ Lees meer.

Elmar Peters uit Gelderland maakte in 2019 ook gebruik van De Startversneller. Met zijn eigen vinding, de Race MPPT, behoort hij tot de wereldtop.
Dit vernuftige elektronische lichtgewicht apparaatje haalt de maximale energie uit de zonnepanelen op zonneraceauto’s. Met steun van De Startversneller bereidt Elmar Peters zich nu voor op het betreden van een nieuwe, supergespecialiseerde markt, die van de UAV’s, kleine elektronische vliegtuigjes. ‘De gesprekken met de coach zijn heel nuttig. Die gaan bijvoorbeeld over het valideren van mijn businessplan, Intellectueel Eigendom, marketing en financieringsmogelijkheden. Zonder het financiële duwtje in de rug van de voucher via De Startversneller had ik die stap niet gezet.’ Lees meer.

Ondernemersscan; De Starters krijgen bij de start en bij afronding van het programma een ondernemers E-Scan die online wordt ingevuld. De scan meet hoe ondernemend de starters zijn aan de hand van criteria zoals financieel beheer, zelfstandigheid of risicobereidheid. Aan deze competenties wordt een score toegekend, de zogenaamde Entrepreneurial Index (schaal 0-100). Gemiddeld scoren starters 40% hoger op deze index na afronding van het programma.

Business Coaches; Voor het coachtraject is een voucher van €1.000,- beschikbaar. Starters kunnen kiezen uit de aangesloten coaches of onder voorwaarden zelf een coach meenemen. De aangesloten coaches zijn stuk voor stuk ervaren coaches met een eigen profiel en specialisatie, ze zijn te vinden op www.destartversneller.nl/coaches  In totaal kunnen startende ondernemers een keuze maken uit ruim 80 coaches.

Opleiding; Veel ondernemers kiezen na de coaching voor een vakgerichte opleiding. Het is mogelijk om hier een extra voucher van €1.000,- voor aan te vragen. Inmiddels zijn 465 starters gestart met een gerichte vakopleiding.

Intervisie; Starters in Overijssel namen in 2019 ook deel aan intervisie sessies bij de verschillende starters hubs. Een mooie kans om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Bovendien worden de starters zo in contact gebracht met het lokale MKB. Lees meer.

Partnernetwerk; Partners binnen het netwerk voelen zich steeds meer verbonden met De Startversneller en brengen het programma actief onder de aandacht. Dit zien we terug in de aanmeldingen.  

Volg en like ons:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial